HanGolfs jubileumsskrift finns nu även elektroniskt!

Hangö golfklubb — officiellt Hangon Golf – Hangö Golf rf — grundades för 40 år sedan. Till ära av jubileet bestämde sig föreningen, i likhet med tidigare jubileumsår, att producera en jubileumsskrift. Den är nu även tillgänglig elektroniskt här.

Jubileumsskriften publicerades i tryckt form vid klubbens 40-årsjubileum den 8 juni. Den tryckta versionen finns tillgänglig för alla medlemmar och gästande spelare i klubbhuset. Innehållet i jubileumsskriften är mångsidigt och en intressant översikt över klubbens och hela Hangös golfgemenskaps historia, nutid och framtid.

Dessutom finns en länk till bilderna som Hannu Himanen använde i sitt tal om klubbens historia vid jubileumsmiddagen. Dessa kompletterar historiken i jubileumsskriften. Presentationen innehåller bilder från tidiga, oförverkligade banplaner från 1980-talet och tidigt 1990-tal. De mest betydelsefulla av dessa gjordes av den finska golfarkitekturens grand old man, Kosti Kuronen, som avled i april 2024.

Kuronen föreslog först en 9-hålsbana, sedan en fullskalig 18-hålsbana. Han visionerade om en linksbana av internationell standard i Hangö. Till slut utformades banan som byggdes i tre etapper mellan 1997 och 2006 av Jorma Eriksson.

Hannu Himanen