Tävlingsstadgar

HangGolf kilpailumääräykset 1.1. 2020 alkaen

Kilpailunjohtaja ja startteri
Kilpailulle nimetään johtaja. Kilpailulle voidaan erikseen nimetä tuomari tai tuomareita. Kilpailunjohtaja vastaa kilpailun kulusta, tuloksista ja palkintojenjaosta. Kilpailunjohtaja saa osallistua itse johtamaansa kilpailuun. Startteri voi osallistua kilpailuun, jossa toimii lähettäjänä, kuitenkin siten että hän itse pelaa viimeisessä lähtöryhmässä.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu Nexgolfin kautta tai caddiemasterille sähköpostitse, henkilökohtaisesti tai puhelimitse. Lähtöaikatoivomuksista huomioidaan aikaista tai myöhäistä ajankohtaa koskevat toivomukset, kun lähtöjärjestys arvotaan. Muita toivomuksia emme voi toteuttaa. Ilmoittautumisaika päättyy kolme päivää ennen kilpailua, klo 14.00, jollei toisin ole kilpailuesitteessä mainittu. Tämän jälkeen jälki-ilmoittautuneet laitetaan varalistalle caddiemasterin toimesta. Jälki-ilmoittautuneiden valintaperuste on ensisijaisesti ilmoittautumisjärjestys. Jälki-ilmoittautuneet voidaan ottaa kilpailuun mukaan, jos arvonnan jälkeen tulee peruutuksia tai joukkuekilpailussa on muodostunut vajaita ryhmiä. Ilmoittautuminen on sitova. Kilpailumaksun laiminlyönti aiheuttaa pelikiellon, kunnes ko. maksu on maksettu. Ilmoittautumisjärjestys ratkaisee osallistumisoikeuden, poikkeuksena kilpailut, joissa on tasoitusvaatimus. Kilpailua ei järjestetä, jos kilpailuun osallistujia on alle 12 ja sarjaa ei järjestetä, jos sarjassa on pelaajia vähemmän kuin viisi. Kilpailutoimikunnalla on oikeus yhdistää sarjoja. Pelaaja voi osallistua ainoastaan yhteen sarjaan.

Peruutukset
Peruutukset tulee tehdä ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Arvonnan jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään kilpailumaksu. Mikäli pelaaja on estynyt osallistumasta kilpailuun sairauden tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi, hänen on viivyttelemättä ilmoitettava asiasta kilpailun johtajalle, joka voi myöntää vapautuksen kilpailumaksusta. Ilmoitus on kuitenkin tehtävä viimeistään 2 tuntia ennen kilpailun alkua kilpailun johtajalle. No Show tai perusteeton peruutus ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen (esim. huonot keliolosuhteet) johtaa sanktioihin. Ensimmäinen kerta = varoitus. Toinen kerta = määräaikainen kielto kilpailuihin osallistumiselle. Kilpailutoimikunta päättää sanktioista tapauskohtaisesti.

Kilpailun keskeyttäminen
Jos pelaaja keskeyttää kilpailun ilman hyväksyttävää syytä, niin kilpailutoimikunta peruuttaa osallistumisoikeuden määräajaksi.

Arvonta
Lähtöajat löytyvät heti arvonnan jälkeen seuran virallisilta internetsivuilta.

Tuloskortit ja tasatulostilanne
Tuloskortit palautetaan caddiemasterille tietojen tarkastuksen jälkeen allekirjoitettuna. Kilpailija vastaa tasoituksensa oikeellisuudesta. Mikäli pelaajan todetaan pelanneen väärällä tasoituksella, hänet suljetaan kilpailusta kilpailun päättymisen jälkeenkin.
Tasoituksettomissa kilpailuissa tasatuloksen sattuessa sijoitus ratkaistaan matemaattisen menetelmän perusteella: viimeiset 9 reikää, 6 reikää, 3 reikää, viimeinen reikä. Mikäli matemaattinen menetelmä ei saa ratkaisua aikaan, ratkaistaan tasatilanne arvalla. 36 reiän kilpailussa huomioidaan tasatilanteessa viimeisten 18 reiän tulos.
Tasoituksellisissa sarjoissa tasatulos ratkaistaan pienemmällä tasoituksella pelaavan eduksi. Mikäli tasoitukset ovat samat, noudatetaan tasoituksettoman kilpailun ratkaisutapaa. Lyöntipelimestaruuskilpailuissa voittajat ratkaistaan sudden death -menetelmällä. Uusintareiät ovat 1,2,3 …, muut sijat ratkaistaan matemaattisen menetelmän mukaan.

Palkinnot
Palkinnot jaetaan pääsääntöisesti heti tulosten varmistuttua. Mikäli palkintojen saajat eivät ole paikalla, ovat tavarapalkinnot tai pokaalit noudettavissa caddiemasterilta myös palkintojen jakotilaisuuden jälkeen. Palkintoja ei lähetetä postitse.

Kilpailumaksut
Kilpailun maksu määritellään kilpailun tiedoissa, joko kilpailukutsussa tai NexGolfin kilpailukalenterissa kilpailun lisätiedoissa. Hangon golf ry:n jäsenet, jotka eivät vielä ole täyttäneet 18-vuotta saavat kilpailumaksusta vapautuksen.

Juniorikilpailut
Juniorikilpailuissa caddien käyttö sekä tupakointi ja nuuskan käyttö on kiellettyä kilpailutapahtuman aikana. Kilpailutapahtumaan kuuluu ilmoittautumisen ja palkintojenjaon välinen aika koko kentän alueella.

Golfautot ja moottoroidut kärryt Golfauton käyttö on pääsääntöisesti kielletty. Moottoroidun golfkärryn käyttäminen yksinomaan mailojen sekä golfbägin kuljettamiseen on sallittu. Kilpailun johtaja voi myöntää poikkeusluvan golfauton käyttöön. Auton käyttöoikeus on ainoastaan luvan saaneella.

Teepaikat
Katso kilpailun tiedoista.

Tasoitus
Korkein kilpailussa käytettävä tarkka tasoitus on 36. Näistä määräytyvä pelitasoitus määräytyy kentän slopen mukaan. Kilpailuesitteessä voidaan kuitenkin määritellä myös korkeampi kilpailutasoitus.

Myöhästyminen
Rangaistus alle 5 minuutin myöhästymisestä todellisesta lähtöajasta on 2 lyöntiä ensimmäisellä reiällä. Yli 5 minuutin myöhästyminen johtaa kilpailusta sulkemiseen.

Hidas peli
Jos ryhmä jää laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta, pelaajille ilmoitetaan, että he joutuvat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 5.6 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti.
Ensimmäinen rikkomus: Yksi lyönti. Toinen rikkomus: Kaksi lyöntiä. Useampi rikkomus: Pelistä sulkeminen.

Harjoittelu
Lyöntipelikilpailuissa pelaaja ei saa harjoitella kilpailukentällä tai kokeilla kentän minkään viheriön pintaa ennen kierrosta kilpailupäivänä.

Etäisyysmittarit
Pelkästään etäisyyttä mittaavat laitteet ovat sallittuja.

Avoimet kilpailut
Osallistumisoikeus on kaikilla kansallisten golfliittojen jäsenillä, jotka täyttävät ko. kilpailun osallistumisehdot. Sarjat ja pelimuodot selviävät kilpailukalenterista ja kilpailukutsuista.
Kilpailumaksut: katso kilpailun tiedoista.

Seniorien viikkokilpailut
Toimikunta informoi

Lyöntipelimestaruuskilpailut
Tasoitus ratkaisee osallistumisoikeuden ilmoittautuneiden määrän ylittäessä maksimiosallistujamäärän. Osallistumisoikeus on Hangon golf ry:n jäsenillä. Sarja on avoin kaikille seuran jäsenille (myös muuta seuraa kotiseuranaan pitäville ja ammattilaisstatuksen omaaville (PROt)).

Kilpailumaksu: ei maksua. Ensimmäisenä kilpailupäivänä on arvottu lähtöjärjestys sarjoittain ja toisena kilpailupäivänä käänteinen lähtöjärjestys sarjoittain.
Sarjat ovat seuraavat:
Miehet, miehet 50, miehet 60, miehet 70
Naiset, naiset 50, naiset 60, naiset 70
Juniori pojat ja juniori tytöt.
Toimikunnalla on oikeus yhdistellä sarjoja.
Pelimuoto: 18+18 reikää, lp, scr. Pelaajamäärä ilmoitetaan kilpailukutsussa.

Reikäpelimestaruuskilpailut
Katso kilpailun tiedot.

Kilpailun päättyminen
Kilpailu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojenjako on päättynyt tai kilpailun tulokset on julkaistu.

Palkinnot
Verottajan antamaan ohjeistukseen perustuen ja Suomen Golfliitolta saadun ohjeen mukaisesti, Hangon golf ry ilmoittaa palkintoja vastaanottaneet henkilöt ja heidän vastaanottamien palkintojen arvon verottajalle. Osallistumalla kilpailuun ja vastaanottamalla voitetun palkinnon, pelaaja sitoutuu ilmoittamaan seuralle henkilötunnuksensa.

Osallistumalla Hangon Golfissa järjestettäviin kilpailuihin ja tapahtumiin, pelaaja hyväksyy sen, että hänen nimensä näkyy kilpailun/tapahtuman osallistujalistalla, lähtölistalla, tulosluettelossa. Samalla pelaaja hyväksyy sen, että hänen nimensä ja mahdollisesti myös kuvansa näkyy seuran kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Kilpailutoimikunta