HanGolfin juhlajulkaisu saatavilla myös sähköisenä

Hangon golfseura — virallisesti Hangon Golf – Hangö Golf ry — perustettiin 40 vuorta sitten. Juhlan kunniaksi yhdistys päätti aiempien juhlavuosien tapaan tuottaa juhlajulkaisun. Se on nyt saatavilla myös sähköisenä tästä.

Julkaisu ilmestyi painettuna seuran 40-vuotisjuhlassa 8. kesäkuuta. Painettu versio on kaikkien jäsenten ja vieraspelaajien saatavilla klubitalolla. Julkaisun sisältö on monipuolinen ja kiinnostava katsaus seuran ja koko Hangon golfyhteisön historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteenkin.

Lisäksi ohessa on linkki kuviin, joiden pohjalta Hannu Himanen puhui seuran historiasta juhlaillallisella. Ne täydentävät julkaisussa olevaa historiikkia. Esityksessä on kuvia 1980-luvulla ja 1990-luvun alussa tehdyistä varhaisista, toteutumatta jääneistä kenttäsuunnitelmista. Niistä merkittävimmät laati suomalaisen golfarkkitehtuurin grand old man, huhtikuussa 2024 kuollut Kosti Kuronen.

Kuronen teki ensin ehdotuksen 9-reikäisestä kentästä, sitten täysimittaisesta 18 reiän kentästä. Hän visioi kansainvälisen tason links-tyyppistä kenttää Hankoon. Lopulta kolmessa aiheessa vuosina 1997–2006 toteutuneen kentän suunnitteli Jorma Eriksson.

Hannu Himanen