Aloita golf Toggle

 

Hangolf logo

 

 

 

 

Aloita golf

1. Tutustuminen

2. Greencard

3. Greencard suoritettu, mitä sitten teen? Liity jäseneksi!

4. Mitä pelikierros maksaa?

5. Kenen kanssa ja milloin voin pelata?

6. Kauanko pelikierros kestää?

7. Tuloskortin jättäminen

8. Toimikunnat: Naiset, miehet, seniorit, juniorit

 

1. Tutustuminenpienipallo

– Tule yksin tai kaverin kanssa golfkentälle, lainaa pari golfmailaa Caddiemasterilta (eli klubitalosta) ja kokeile lyöntejä ja puttaamista rangella, eli golfkentän harjoitusalueella.

– Järjestämme yrityksille/yhdistyksille/ryhmille tutustumismahdollisuuden missä voi kokeilla golfia ja saatte lisää infoa kentästä, golfista tai golfin aloittamisesta. Ottakaa yhteyttä hyvissä ajoissa, niin järjestämme ryhmälle opettajan.

– Rangella on pallokone joka toimii 2 euron kolikoilla tai klubitalosta ostetuilla poletteilla hintaan 2 euroa. Yhdellä poletilla tai 2 euron kolikolla saa 35 rangepalloa. Muista varata mukaan 2 euron kolikoita, koska poletteja voi ostaa vain klubitalon ollessa auki.

– Satoi tai paistoi, range on aina auki (ei talvella kun kenttä on kiinni)

– Muista että klubitalon kahvila ei ole tarkoitettu vain golfareille, sinne saa tulla aina sen ollessa auki.

 

2. Greencard

– Ennen kuin pääset oikealle golfkentälle, tarvitset Greencardin, eli golfin ajokortti, sekä jäsenyyden. – Greencard kursseja järjestetään rangella päänsääntöisesti keväällä ja kesällä ja kurssin kesto on yleensä kaksi päivää (lauantai ja sunnuntai) riippuen pelaajan suorituksesta. Muista että mitä enemmän olet omatoimisesti harjoitellut, sitä helpompi kurssi on. – Pelitaidon osalta riittää, että saat pallon säännöllisesti ilmaan ja osaat golfin peruslyönnit. Tuloksella ei sinänsä ole väliä kunhan pystyy pelaamaan tavoitevauhtia. Kuten liikenteessä, myös golfissa kukaan ei toivo ruuhkia. – Katso greencard kurssien aikataulu ja hinta kotisivuiltamme. Jos päivämäärät eivät sovi sinulle, voit soittaa suoraan kentän pro:lle Björn ”Bamse” Schoultz, puh 0500-404 611 ja voit sopia hänen kanssa toisesta ajankohdasta.

 

3. Greencard suoritettu, mitä sitten teen? Liity jäseneksi!

– Kun sinulla on Greencard, tarvitset vielä jäsenyyden johonkin golfseuraan, esim Hangon Golf ry.

– Jäsenyydellä saat

  • Golfliiton jäsen- ja tasoituskortin, joka on käyntikorttisi kotikentällä ja vieraskentillä
  • Tasoituksesi ylläpidon • Salasana ajanvarausohjelmaan
  • Golflehden vuosikerran kotitalouteesi (8 numeroa)
  • Muita golfseurasi sekä Golfliiton tarjoamia etuja.
  • Vastuu- ja tapaturmavakuutuksen

Vakuutus korvaa jos sinulle sattuu jotain kentällä tai jos sinä vahingossa aiheutat tapaturman.

– Ilman jäsenyyttä, et pääse golfkentälle!

– Seuroja mihin voi liittyä, on Suomessa noin 130 kpl. Voit myös olla etäjäsen, eli golfseurasi ei tarvitse olla omalla paikkakunnallasi. Muista että joudut itse lähettämään tuloskortit omalle kotiseurallesi ja joka vuosi hakea jäsenkorttisi sieltä. Tämän takia suosittelemme että lähin golfkenttä tai se kenttä missä eninten tulet pelaamaan on kotikenttäsi ja liityt siihen jäseneksi.

– Muista lukea kentän jäsenehdot ennen kuin liityt siihen jäseneksi.

– Hangon Golf ry:n jäsenehdot ovat seuraavat:

  • henkilöllä on pelioikeus (osake tai vuokrapelioikeus) tai
  • henkilön perheenjäsenellä on Han-Golf Oy Ab:n osake tai
  • henkilö on hankolainen tai kesähankolainen tai
  • henkilö on suorittanut GreenCardin Hangon golfkentällä

– Jos haluat lisätietoa Hangon Golf ry:n jäsenyydestä, ota meihin yhteyttä: Caddiemaster 019-248 9357 tai Lena Haanpää 040-592 7717

 

4. Mitä pelikierros maksaa?

– Kun sinulla on Greencard ja jäsenyys, pääset kentälle.

– Voit maksaa joko kertamaksu, eli greenfee tai osta oma osake tai vuokrata pelioikeuden. Junioreilla on oma pelioikeushinnasto (katso Yleisinfo ja hinnat)

Greenfee

– Greenfee maksaa Hangon golfkentällä 38 €/kierros ja 15.6-15.8 välisenä aikana 48 €.

– Jos et ole varma paljonko tulet pelaamaan, suosittelemme greenfee maksua.

– Juniori greenfee on 20 € alle 18 vuotiaille.

Oma osake

– Jos sinulla on paljon aikaa ja innostut tähän lajiin, suosittelemme oman osakkeen ostoa. Osake velvoittaa maksamaan joka vuotisen hoitovastikkeen. Maksu on oltava suoritettuna ennen kauden alkua. Hoitovastike erääntyy yleensä helmi-maaliskuussa. Kaikki meidän osakkeet sisältävät yhden nimetyn henkilön pelioikeuden koko kaudelle tai vaihtoehtoisesti 22 pelilippua. Jos omistat osakkeen, saat kutsun yhtiökokouksiin missä joka vuosi päätetään muun muassa vastikemäärästä. Voit vuokrata tai myydä osakkeen eteenpäin, mikäli et itse pelaa. Katso hinnasto Yleisinfo ja hinnat-otsikolta.

Mikäli haluat ostaa osakkeen, ota yhteyttä Lena Haanpäähän, puh 040-592 7717.

Vuokrapelioikeus

– Jos et halua ostaa omaa osaketta tällä hetkellä, voit vuokrata pelioikeuden suoraan osakkeenomistajilta tai klubitalolta (Caddiemasterilta). Vuokrapelioikeus sisältää yhden nimetyn henkilön pelioikeuden koko kaudelle tai vaihtoehtoisesti 22 pelilippua. Vuokrapelioikeus on voimassa vain yhden kauden kerrallaan. Katso hinnasto Yleisinfo ja hinnat-otsikolta.

 

5. Kenen kanssa ja milloin voin pelata?

– On hyvä harjoitella yksin, mutta on vielä parempi jos menet muiden kanssa pelaamaan. Muista että kaikki ovat olleet aloittelijoita ja varmasti muistavat miten vaikea se ensimmäinen golfaskel oli.

– Lähdöt kentälle tapahtuu 10 minuutin välein. Voit varata tiiajan, eli lähtöajan, joko Nexgolfin kautta jos olet Hangolfin jäsen tai soittamalla Caddiemasterille 019-248 9357. –

Nexgolfin ajanvaraus toimii seuraavasti:

• Mene www.hangolf.fi. Klikkaa Varaa aika tai Lähtöaika Nexgolf

• Jäsennumero löytyy tasoituskortistasi (kutsutaan myös hcp-kortiksi)

• Salasana on kaksi ensimmäistä kirjainta etunimestäsi, kaksi ensimmäistä kirjainta sukunimestäsi sekä kaksi ensimmäistä numeroa syntymäajastasi.

• Esimerkki: Matti Meikäläinen on syntynyt 12.11.1964. Matin oletussalasana on MaMe12.

– Aloittelijana sinulla on tasoitus / handicap 54.

– Yhdessä lähdössä voi pelata korkeintaan 4 henkilöä joiden maksimitasoitus on 108. Tämä tarkoittaa sitä että kaksi aloittelijaa voi mennä samaa aikaa pelaamaan, mutta jos teitä on kolme, on kolmannen henkilön mentävä seuraavaan lähtöön.

– Isompi tasoitus ei välttämättä tarkoittaa hidasta ryhmä, mutta aloittelijoille on parempi että ryhmä on pienempi. –

Suosittelemme että aloittelijat eivät pelaa lauantaina ja sunnuntaina klo 8-12. Iltapäivät ovat yleensä rauhallisimmat. Tiedustele Caddiemasterilta milloin olisi rauhallinen aika pelata.

– Kun menet pelaamaan, muista tulla Caddiemasterin kautta ilmoittautumaan ennen kentälle lähtöä. Tämä myös vaikka olet varannut lähtöajan etukäteen. Vakuutus astuu voimaan kun Caddiemaster on merkannut sinut paikalle tulleeksi.

– Voit myös pelata vaikka klubitalo on suljettu. Kirjaa silloin itsesi vihkoon ykköstiin postilaatikosta.

 

6. Kauanko pelikierros kestää?

– Neljän hengen ryhmä: kierroksen suositusaika noin 4 tuntia

– Kolmen hengen ryhmä: kierroksen suositusaika noin 3 h 45 min

– Kahden hengen ryhmä: kierroksen suositusaika noin 3 h 30 min

– Jos ryhmän taakse tulee nopeampi pelaaja/ryhmä, kannattaa päästä ohitse. Tällöin oma pelirauha syntyy ja takana oleva nopea pelaaja pääsee jatkamaan omaan tahtiin.

– Jos ryhmän taakse syntyy jonoa, kannattaa nostaa pallot ja siirtyä seuraavalle väylälle. – Kentän valvoja ja henkilökunta voi tarvittaessa määrätä ryhmän siirtymään seuraavalle väylälle, mikäli ryhmän pelitahti on selvästi hitaampi kuin kierroksen suositusaika.

– On myös mahdollista pelata 9 reikää. 9 reiän lähdöt ovat aina ykköstiiltä, mikäli Caddiemaster ei muuta ilmoita.

 

7. Tuloskortin jättäminenAloittelija

– Voit joka kierroksesta jättää tuloskortin. Pyydä kaveri kirjoittamaan tuloksesi tuloskorttiin ja allekirjoittakaa. Jos olet Hangon golfin jäsen, voit tuoda kortin kierroksen jälkeen Caddiemasterille laskettavaksi tai mennä omilla salasanoilla laskemaan tulokset Nexgolfin järjestelmään ja samalla päivittämään tasoituksesi.

– Kun tasoitus on 4,5-54 riittää 9 reiän tuloskortti. Kun tasoitus on 4,4 ja alle tarvitset 18 reiän tuloskortti.

– Muista että ei kannata huijata! Ei ole mukava pelata henkilön kanssa joka yrittää huijata ja laskee lyönnit väärin. – Mitä nopeammin tasoituksesi tippuu, sitä paremmin sinun on pelattava.

 

8. Toimikunnat: Naiset, miehet, seniorit, juniorit

– Kaikilla toimikunnilla on aktiivista toimintaa. Lisätietoja kotisivuiltamme.

– Olet aina tervetullut mukaan pelaamaan.

– Golfmaailmassa olet seniori kun täytät 50 v (naiset) ja 50 v (miehet). Veteraani olet kun täytät 60 v (naiset) ja 65 v (miehet).

Jos sinulla on kysyttävää, autamme mielellään. Soita tai tule golfkentälle käymään.

Caddiemaster puh 019-248 9357 tai Lena Haanpää puh 040-592 7717.

 

 

 

 

ShutDown