40-vuotias HanGolf juhli auringossa

Nya HG logon

Hangon Golf – Hangö Golf ry juhli kesäkuun alussa 40-vuotista taivaltaan. Yhdistyksen puheenjohtaja Raimo Mustakangas korosti juhlaillallisella, että juhla oli koko Hangon golfyhteisön, siis yhdistyksen ja kenttäyhtiön yhteinen.

Hangon golfseura perustettiin 1984, mutta golfin tarina Hangossa alkoi jo 1960-luvulla, kun innokkaat harrastajat pelasivat lyhyillä hiekkaväylillä Tulliniemessä. Seuran perustajat halusivat kunnollista ja täysimittaista kenttä heti 1980-luvun puolivälissä, mutta eri vaiheiden jälkeen ensimmäinen par-3-kenttä saatiin käyttöön vasta 1997. Nykyinen 18 reiän kenttä avattiin 2006.

Lauantaina 8. kesäkuuta merkkipäivää juhlittiin pitkän kaavan mukaan. Aamutuimaan alkoi juhlakilpailu, pelimuotona kolmen hengen best ball (paraspallo) hauskana sokkotreffikisana. Aamun pelaajia tuli yllätysvieraana tervehtimään kaupunginjohtaja Petra Ståhl. Vaikka Ståhl ei vielä golfia pelaakaan, laji on tuttu. Hän muistutti, että sosiaalinen yksilölaji pitää harrastajansa hyvässä kunnossa niin fyysisesti kuin henkisestikin. 150-vuotias Hanko oli maineensa veroinen kesäkaupunki: epävakaista ennusteista huolimatta koko päivä oli lämmin ja aurinkoinen. Illalla kokoonnuttiin Itäsatamaan, Hangon pursiseuran HSF:n uusittuun ravintolaan.

Kisaan ja juhlaan oli kutsuttu kaupungin edustajien lisäksi Suomen Golfliiton puheenjohtaja Antti Tiitola ja naapuriseurojen edustajat Tammisaaresta ja Ruukista. Mukana oli myös kentän suunnittelija ja rakentaja Jorma Eriksson. Kunniavieraina oli kaksi perustajajäsentä, Ernst Gylfe ja Jukka Niemelä.

Iltajuhlan yhteydessä jaettiin Golfliiton ansiomerkkejä Hangon Golfin hyväksi työtä tehneille. Samalla julkistettiin seuran 40-vuotisjulkaisu, jota on jaossa klubirakennuksessa.

Kilpailun johtajana toimi Kapteenimme Kimmo Rajatalo
Kaupunginjohtaja Petra Ståhl kävi tervehtimässä aamun pelaajia
Kimitoöns Golffareitten puhj. Michael Nurmi onnitteli Hangon Golfia, saimme lahjaksi omenapuun taimen.
Kimitoöns Golffareitten puhj. Michael Nurmi
Suomen Golfliiton puhj. Antti Tiitola esitti liiton tervehdyksen, Raimo Mustakangas otti vastaan
Hangon kaupungin hallituksen puhj. Sture Söderholm esitti Hangon kaupungin tervehdyksen.
Hannu Himanen piti juhlaesitelmän
40-v juhlajulkaisun esitteli Kirsti Hakola
Suomen Golfliiton pronssisen seura-ansiomerkin saivat;  Riitta Penttilä, Nipa Ronikonmäki, Helka Ruuska, Catrine Nordström, Veikko Savolainen ja Kristina Nordström. Jakajana liiton puhj. Antti Tiitola. Kuvasta puuttuu Catrine Nordström, Veikko Savolainen ja Kristina Nordström.
Hopeisen ansiomerkin saivat; Heidi Fromholz, Tapio Järvinen, Klaus Schütt ja Jani Haanpää. Kuvasta puuttuu Jani Haanpää.
Kultaisen ansiomerkin saivat; Sanna Varjus, Jukka Niemelä, Ernst Gylfe ja Lena Haanpää