WHS pähkinänkuoressa

– WHS on keskiarvojärjestelmä. Tasoituksesi on kahdeksan parhaan tuloksesi keskiarvo 20:stä viimeisestä rekisteröidystä tasoituskierroksestasi. Tasoitus voidaan laskea myös pienemmästä kierrosmäärästä, ja uusille tai golfin pariin palaaville pelaajille riittää yksi vähintään yhdeksän reiän kierros.
Keskiarvolaskenta reagoi ketterämmin muutoksiin ja heijastaa paremmin nykyistä pelitaitoasi kuin aikaisempi järjestelmä, joka keskittyi parhaimpiin kierroksiisi.

– Suurin mahdollinen tasoitus on 54. Aiempi rajoitin, joka esti tasoituksen nousemisen yli 36, poistuu. Tämä koskee kaikkia golfareita.

– Tasoitusryhmät poistuvat. Kaikki golfarit voivat rekisteröidä tasoituskierroksia harjoituskierroksista, jotka voivat olla lyhimmillään yhdeksän reikää.

– Jatkossa on mahdollista rekisteröidä tasoituskierroksia perinteisen yhdeksän ja 18 reiän lisäksi myös 10–17 reiän kierroksilta.

– Tasoituslaskentaa ei enää suoriteta pistebogeyna, vaan tulokset perustuvat lyöntimääriin. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan.

– Kilpailuissa voi myös edelleen olla pistebogey-sarja.

– Tasoituskierrosta ei tarvitse enää rekisteröidä kierrosta etukäteen. Riittää, kun kerrot merkitsijälle pelaavasi tasoituskierroksen ja pelaat sääntöjen mukaan.

Lisätietoa: www.golf.fi/whs

Lähde: Golfliitto