Kapteenin palsta Toggle

tj
Hei kaikki golfin ystävät !
Kausi on saatu onnellisesti käyntiin. Hangon kenttä avattiin jälleen kerran ensimmäisten joukossa. Monilla kentillä piinannutta jääpoltetta esiintyi meillä varsin vähän. Ei muuta kun pelaamaan ja nauttimaan hyvistä lyönneistä, mukavasta seurasta ja rennosta ilmapiiristä.

Golfliiton suosituksesta otetaan Hangon kentällä käyttöön uusi paikallissääntö, joka koskee pallon liikuttamisesta vahingossa viheriöllä. Muutokset tässä:

Sääntöjä 18-2, 18-3 ja 20-1 muokataan seuraavasti:

Pelaajan pallon ollessa viheriöllä pelaaja ei saa rangaistusta, jos pelaaja, hänen joukkuetoverinsa, vastustajansa tai kenen tahansa caddie tai varusteet liikuttavat vahingossa palloa tai merkkinappia.

Liikkunut pallo tai merkkinappi on asetettava takaisin paikalleen Säännön 18-2, 18-3 ja 20-1 mukaisesti.

Tämä paikallissääntö on voimassa ainoastaan silloin, kun pelaajan pallo tai merkkinappi on viheriöllä ja sen liikkuminen on tapahtunut vahingossa.

Jos todetaan, että pelaajan pallon liikkumisen on aiheuttanut tuuli, vesi tai muu luonnollinen syy kuten painovoima, tulee pallo pelata uudesta sijaintipaikastaan. Vastaavasti edellä mainituilla tavoilla liikkunut merkkinappi tulee asettaa takaisin paikalleen.

Edellä mainitussa muutoksessa avainsana on ”vahingossa”. Kikkamestarit voivat ajatella, että sääntömuutosta voi käyttää hyväkseen asettamalla pallo edullisempaan paikkaan. Ei voi, sillä epärehellinen golfari on yhtäkkiä ilman pelikavereita. Eikös niin.

Iloista pelikautta 2017

Tapio Järvinen
Kapteeni

 

 

Sivut: 1 2

ShutDown