Kaptenens sida Toggle

tj

 

Hej alla golfvänner!

Säsongen har kommit lyckligt i gång. Hangöbanan öppnades igen bland dom första i landet. Många banor har problem med isbränna, men vi har kommit relativt lindrigt undan. Välkommen och spela och njuta av raka slag, trevligt sällskap och glad stämmning.

Enligt golfförbundets rekommendation tar vi en ny lokalregel i bruk: ”Vad händer om bollen rör på sig i misstag på greenen?” Nya regeln nedan:

Reglerna 18-2, 18-3 och 20-1 ändras enligt följande:

Om spelarens boll är på greenen blir spelaren inte pliktad, om spelaren, hens lagkamrat, motståndare, någons caddy eller utrustning i misstag flyttar på bollens eller bollmarkörens läge.

Bollen eller bollmarkören bör placeras tillbaka enligt reglerna 18-2, 18-3, 20-1.

Den här lokalregeln är i kraft endast då spelarens boll eller markören är på greenen och den har rört på sig i misstag.I fall det är klart att bollen har rört på sig på grund av vind, vatten eller annan naturlig orsak som tex. tyngdkraft, bör bollen spelas från det nya läget. Däremot om markören rör på sig av ovannämnda orsaker bör den placeras tillbaka där den var.

I den nämnda regelförändringen är nyckelordet ”i misstag”. En ”spelfilur” kan försöka utnyttja situationen med att placera bollen på ett fördelaktigare ställe. Men nej, en oärlig golfare blir snabbt utan medspelare, eller hur?

Ha en bra golfsäsong 2017

Tapio Järvinen
Kapten

 

Pages: 1 2 3

ShutDown